Ennakko-ohje

Tästä löydät kisojen ennakko-ohjeen ja ilmoittautumislomakkeen:

KILPAILUN AIKATAULU

Perjantai 18.5.2018

Kilpailukeskus aukeaa Hiljaisuus

Lauantai 19.5.2018

Hiljaisuus päättyy Aamupala Kilpailukeskus aukeaa Ilmoittautuminen Avajaisiin järjestäytyminen Avajaiset Lähdöt Kutsuvierastilaisuus Ensimmäinen vartio yörastilla Aurinko laskee yörastilla

Sunnuntai 20.5.2018

Aurinko nousee yörastilla Vartiot maalissa Lounas Palkintojen jako (arvio) Kilpailukeskus sulkeutuu

KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksena toimii Wivi Lönnin koulun Aleksanterin koulutalo (Hallituskatu 26, 33200 Tampere). Kilpailukeskus on avoinna lauantaiaamusta 19.5.2018 klo 07.00 alkaen sunnuntaihin 20.5.2018 klo 18.00 asti. Kilpailukeskuksen päivystävä puhelin (järjestelysihteeri) on 040 045 3172. Kilpailijoiden tulee noudattaa kilpailukeskuksessa hyvää siisteyttä.

SAAPUMINEN KILPAILUKESKUKSEEN

Kannustamme kilpailijoita saapumaan kilpailukeskukselle julkisilla kulkuvälineillä todella rajoitetusta ja osin maksullisesta pysäköinnistä johtuen. Kilpailukeskukselle on kävelymatkaa sekä rautatieasemalta että linja-autoasemalta noin 1,5 kilometriä. Molemmista pääsee myös kätevästi TKL:n paikallisbusseilla, joissa kertalipun hinta on käteisellä 3€.

PYSÄKÖINTI

Jos kuitenkin saavut autolla, voi koulun vieressä pysähtyä jättämään tavarat kilpailukeskukselle. Kilpailukeskukselta on opastus ilmaisille kilpailijoille varatuille parkkipaikoille muutaman korttelin päähän. Näitä parkkipaikkoja on hyvin rajoitettu määrä. Parkkipaikkojen loppuessa on mahdollisuus parkkeerata kadunvarsipaikoille, jotka ovat maksullisia koulun vieressä. Huomioittehan, että Tampereella tapahtuu samana viikonloppuna paljon ja eri yleisötapahtumat vetävät varmasti kadunvarsipaikat täyteen.

Aleksanterin koulutalon vierestä alkaa maksuvyöhyke 3, joka on vyöhykkeistä edullisin. Tarkempaa infoa pysäköinnin maksuvyöhykkeistä ja maksuista saat osoitteesta https://www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pysakointi/maksuvyohykkeet.html.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumispiste sijaitsee kilpailukeskuksella opastein merkatussa paikassa. Vartionjohtaja toimittaa ilmoittautumislomakkeen ilmoittautumispisteeseen heti kilpailukeskukselle saavuttuaan. Ilmoittautua voi lauantaina klo 07.30-08.30.

Ilmoittautuessaan vartionjohtaja esittää jokaisen vartion jäsenen vuoden 2018 jäsenkortin joko pdf-tiedostona esimerkiksi puhelimesta tai paperille tulostettuna. Tämän lisäksi hän esittää kaikkien vartion jäsenten henkilöllisyystodistukset. Mikäli epäilette, että vartionne jäsenmaksuissa tai -tiedoissa on joitain epäselvyyksiä, selvitättehän ne etukäteen. 

Vaaleanpunaisen sarjan ei-vielä-partiolaisten osallistujien osalta esitetään ainoastaan henkilöllisyystodistus. Huomioittehan, että partiovakuutus kattaa ainoastaan ensikertalaiset partioon tutustujat (tarkemmat ohjeet osoitteessa https://lippukunta.partio.fi/lippukunnan-johtaminen/toiminnan-turvallisuus-ja-vakuutukset/partiovakuutus/partiovakuutuksen-usein). Jos nämä vakuutuksen edellyttämät partioon tutustujan kriteerit eivät täyty, tulee osallistujalla olla tapahtumaan mennessä partion jäsenyys ja tämä tulee todistaa jäsenkortilla. 

Vartiot saavat ilmoittautumispisteeltä itselleen heidän ilmoittautumisen yhteydessä tilaamansa vuokra-Emitit. Ilmoittautumispisteen vieressä vartion mukanaan tuomat ja vuokratut Emit-kortit rekisteröidään. Tästä tarkemmat ohjeet löydät emit-kilpailukortit kohdasta.

Järjestäjillä on oikeus lyhennellä ja erotella vartioiden nimiä. Jos vartion kokoonpano on partiotaitokilpailujen sääntöjen vastainen, kilpailee vartio sarjan ulkopuolella. Kilpailuun ilmoittautuneiden vartioiden nimet ja numerot löytyvät liitteestä sekä kilpailun nettisivuilta. 

Ottakaa tämä ohje mukaan, sillä erillistä käsiohjelmaa ei jaeta kilpailupaikalla.

EMIT-KILPAILUKORTIT

Kilpailun eri tehtävissä käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Vartiot tuovat mukanaan vähintään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamansa määrät Emit-kilpailukortteja. 

Jokainen vartion oma Emit-kilpailukortti tulee rekisteröidä ilmoittautumispisteen vieressä olevalla Emit-pisteellä. Jos vartiolla ei ole tarpeeksi (RuHa 3 kpl, SiPuVP 2 kpl) Emit-kilpailukortteja, kilpailun järjestäjä vuokraa vartiolle puuttuvan määrän Emit-kilpailukortteja ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetun määrän mukaisesti. Jos tarvitsette aiempaa ilmoitettua enemmän Emit-kilpailukortteja, olettehan yhteydessä järjestelysihteeri Timoon. Vartionjohtaja kuittaa vuokratut Emit-kilpailukortit pisteellä allekirjoituksellaan. Emit-kilpailukortit palautetaan maaliin vartion saavuttua maaliin.

Vuokratut Emit-kilpailukortit ovat vartion vastuulla. Vartio on velvollinen korvaamaan hävinneen tai hajonneen kortin.

ETENEMISSEURANTA

Kilpailussa käytetään vartioiden etenemisen seuraamiseen perinteisten rastipöytäkirjojen lisäksi sähköistä SCOMS-järjestelmää. Vartioille jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä NFC-tagi, jolla tehdään "leimaus" tietyille rasteille ilmoittautuessa ja/tai rastilta poistuessa. Näin tieto kisaajien etenemisestä välittyy järjestäjille reaaliaikaisena. NFC-tagit palautetaan vartion saapuessa maaliin.

AVAJAISET JA LÄHTÖ

Avajaiset järjestetään kilpailukeskuksen pihalla. Vartiot järjestäytyvät avajaisia varten järjestäjien ohjeistamalla tavalla sarjoittain. Avajaisissa tulee olla vartion kilpailuun tarvitsemat varusteet mukana. Avajaisten jälkeen vartiot siirtyvät ohjatusti noutamaan kilpailukartat. Lähdöt tapahtuvat portaittain.

KÄYTTÄYTYMINEN

Kilpailuvartioilta odotetaan partiomaista käytöstä. Tämä tarkoittaa mm. seuraavaa:

 • Partiohuivia kannetaan näkyvillä ennen kilpailua, kilpailun ajan ja sen jälkeen.
 • Vartion kilpailunumero on kilpailun aikana näkyvillä koko ajan.
 • Työkaluja käsiteltäessä noudatetaan huolellisuutta ja niitä kuljetetaan suojattuina ja repun sisäpuolella – turvallisuuden ja kaupunkiympäristön vuoksi.
 • Vartio noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia.
 • Vartio noudattaa jalankulkijoiden liikennesääntöjä kaupungissa ja metsäteillä kulkiessaan. 
 • Toimitsijoiden sekä rastihenkilöstön ohjeita ja neuvoja on noudatettava.
 • Vartioiden välinen yhteistyö on kielletty ja sitä tarkkaillaan.
 • Tupakointi on sallittu vain 18 vuotta täyttäneille kilpailijoille merkityillä paikoilla yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden takia. Maastossa muistetaan kytemisvaara.

KILPAILUNUMEROT

Vartio valmistaa jokaiselle vartionjäsenelle oman numerolapun (RuHa 3 kpl, SiPu 4 kpl, VP 3-4 kpl). Numeroiden korkeus vähintään 10 cm. Kilpailunumeroiden on oltava selkeästi näkyvillä koko kilpailun ajan (ei selässä tai repussa). 

RADAT JA RASTIT

Kilpailussa etenemiseen käytetään OpenStreetMap- ja MapAnt-karttoja. Tämän lisäksi suunnistustehtävissä käytetään erikoiskarttoja. Kilpailijat eivät saa käyttää eikä pitää minkäänlaisia omia karttoja kilpailun aikana.

Ratojen pituudet enintään:

 • Sininen 18 km
 • Punainen 21 km
 • Ruskea 24 km
 • Harmaa 28 km
 • Vaaleanpunainen 18 km

Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisilla rastilipuilla. Tehtävärasteilla on käytävä numerojärjestyksessä. Tehtävärastin väliin jättäminen tulkitaan vartion keskeyttämiseksi. Rastille saavuttaessa vartio ilmoittautuu partiomaisesti ilmoittautumispisteessä. Rastit sulkeutuvat, kun viimeinen vartio on suorittanut tehtävänsä. 

Kielletyt alueet on merkitty karttoihin punaisella viivoituksella tai punaisilla rasteilla. Kielletyille alueille ja asuintalojen pihoihin meneminen on ehdottomasti kielletty.

TEHTÄVIEN ANTO JA NIIDEN SUORITTAMINEN

Tehtävät annetaan kirjallisina tehtäväkäskyinä. Suoritusaika alkaa tehtäväkäskyn saamisesta, ellei toisin mainita. Määräajassa suoritettava tehtävä on palautettava tehtäväkäskyssä mainitun ajan kuluessa.

Vartion on merkittävä jokaiseen vastauslomakkeeseen ja luovuttamaansa tehtävään selkeästi vartion nimi, numero ja sarja.

MUITA SÄÄNNÖKSIÄ JA OHJEITA

Kilpailussa noudatetaan Suomen partiolaiset ry:n partiotaitokilpailujen sääntöjä (voimassa 1.8.2009 alkaen) Hämeen Partiopiirin hyväksymin poikkeuksin (1.1.2012). Voimassa olevat säännöt löytyvät osoitteesta http://hp.partio.fi/kilpailumateriaali

Jokaisen kilpailijan on tutustuttava SP:n turvallisuusohjeisiin. Turvallisuusohjeet puolestaan löytyvät osoitteesta https://toiminta.partio.fi/sites/partio.fi/files/sp_turvallisuusohje-2017-web.pdf

Vartioiden yhteistyö ja ulkopuolisen avun vastaanottaminen on kielletty. Vartioita ei saa huoltaa kilpailun aikana ja huoltajan liikkuminen kilpailumaastossa ilman lupaa tai järjestäjien ohjeiden vastaisesti voi aiheuttaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden hylkäämisen. Myös kilpailumaastoon tutustuminen ennen kilpailua on kielletty.

Kaikki mukana kuljetettavat terävät työkalut pitää suojata kunnolla ja kuljettaa mahdollisuuksien mukaan repun sisäpuolella.  Kaikenlainen roskaaminen on myös ehdottomasti kielletty.

Omien karttojen, lunttien ja kirjallisen lähdemateriaalin hallussapitoja käyttäminen on kilpailun aikana kielletty. Vartion pitää tutustua huolellisesti annettuihin tehtäväkäskyihin ja noudattaa niitä. Myös rastihenkilöstön antamia ohjeita ja neuvoja on noudatettava.

Kilpailijat eivät saa käyttää eivätkä kuljettaa mukanaan radiopuhelimia, matkapuhelimia tai elektronisia laitteita (esim. paikannus- ja tiedontallennuslaitteet) kilpailun aikana. Digikameran hallussapito ja käyttäminen kilpailun aikana on sallittua kisamuistojen tallentamista varten, kunhan sitä ei hyödynnetä tehtävien suorittamisessa.

TEHTÄVÄSUORITUKSEN HYLKÄÄMINEN

Tehtäväkäskyssä kiellettyjen varusteiden käyttö tehtäväsuorituksen aikana aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Muu tehtäväkäskyn vastainen suoritus voi aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto.

KILPAILUSTA HYLKÄÄMINEN

Vartion jäsenen loukkaantumisen vuoksi vajaalukuiseksi tuleva vartio saa jatkaa kilpailua, joko kilpailussa tai sen ulkopuolella. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto. Vajaalukuisuus ei merkitse kilpailun keskeyttämistä.

Määräykset, joiden rikkominen kilpailun kuluessa aiheuttaa vartion hylkäämisen kilpailusta:

 • Kilpailuvartio ei saa jakaantua ilman tehtäväkäskyn tai jakaantumisohjeen (matkaohje) lupaa
 • Lunttien tai muun vastaavan kirjallisuuden käyttö, vartioiden yhteistyö tehtävissä ja ulkopuolisen avun käyttö on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää)
 • Vartioiden huoltaminen kilpailun aikana on kielletty, huoltajan liikkuminen kilpailumaastossa omavaltaisesti voi aiheuttaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden sulkemisen kilpailusta
 • Omien karttojen, radiopuhelimien, matkapuhelimien, sähköisten paikannus- ja/tai kommunikointilaitteiden sekä sähköisten tiedontallennuslaitteiden hallussapito kilpailujen aikana on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää)
 • Tuomarineuvosto voi hylätä vartion kilpailusta lisäksi silloin, jos kilpailuvartion tai sen jäsenen todetaan menetelleen kilpailussa tai kilpailualueella (myös muulloin kuin kilpailun kuluessa) partiohengen vastaisesti tai rikkoneen sääntöjä tai sillä on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailusta.

Ohjeet, joita rikottaessa tuomarineuvoston on harkittava vartion hylkäämistä kilpailusta: 

 • Tulen sytyttäminen, polttopuiden ottaminen, viljelysten ylittäminen, pihamailla kulku, rakennustarvikkeiden ottaminen ja puiden kaataminen ilman lupaa on kielletty
 • Vartion on käytävä kaikilla vaellusrasteilla annetussa järjestyksessä.
 • Kilpailuvarusteet on kuljetettava lähdöstä kaikkien vaellusrastien kautta maaliin (pl. yörastille kuljetettavat tavarat). Tehtävän aikana, kuten vaellusrastien välisen suunnistustehtävän aikana varusteiden ei tarvitse olla mukana, ellei järjestäjä tätä erikseen vaadi. Jos suunnistustehtävä on vaellusrastilta toiselle, tulee varusteiden olla mukana tämän suunnistuksen lähdössä ja maalissa.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneiden vartioiden on ilmoittauduttava lähimmälle kilpailurastille, josta he saavat tarkempia ohjeita. Jos eksytte jonnekin todella kauas, yrittäkää etsiä puhelin ja soittakaa välittömästi kilpailukeskuksen päivystävään puhelinnumeroon. Puhelinnumero on painettu kilpailukartan reunaan.

VAIHTOVARUSTEET JA PESEYTYMINEN

Kilpailijoiden tulee pakata kilpailukeskukseen kilpailun ajaksi jäävät tavarat nimettyihin (kilpailuvartion nimi ja numero) kasseihin ja jättää ne järjestäjien ohjeiden mukaisesti kilpailukeskuksen saliin. Varusteita voidaan joutua siirtämään kilpailun aikana.

Arvotavarat, kuten rahapussit, kännykät ja avaimet voi jättää säilytykseen kilpailukansliaan kilpailun ajaksi. Laittakaa arvotavarat yhteen pussiin, joka on merkitty vartion nimellä ja numerolla. Muista sulkea kännykkä ennen säilöön vientiä tai vaihtovarustekassiin pakkaamista. Järjestäjät eivät vastaa vaihtovarustekasseista mahdollisesti hävinneistä tavaroista.

Kilpailun jälkeen on peseytymismahdollisuus. Suihkut löytyvät kilpailukeskukselta. Seuraa tarkempia opasteita kilpailukeskuksessa.

Vaaleanpunaisella sarjalla on saunamahdollisuus 4€/hlö hintaan yörastilla tiettyyn aikaan. Tarkemmat tiedot mahdollisuudesta ja sen aikatauluista ilmoitamme nettisivuillamme niiden tarkennuttua.

RUOKAILU

Kilpailun jälkeen on tarjolla lounas ruokasalissa. Erityisruokavaliot tarjotaan ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetuin tiedoin.

Kilpailureitin varrella on juomapisteitä. Ne on merkattu karttaan juomalasin kuvalla. 

Lauantain yhdellä rastilla on harmaalla ja punaisella sarjalla mahdollisuus ostaa paikallisilta pientä purtavaa. Tätä varten kannattaa varata halutessaan muutama euro käteistä. Yörastilla on ulkopuolisen yrittäjän pitämä kahvio, josta vartio voi halutessaan ostaa itselleen evästä. Tarjolla on aamiaista (puuro, marjakeitto, kahvi, tee, mehu, voileipä, levite, leikkele, kurkku) ennen aamun lähtöä hintaan 5€/hlö. Huomioithan kuitenkin kahvilan rajalliset resurssit varustautuessasi eväin. Lisäksi kahvila on illalla auki 24 asti, jos vartiot haluavat ostaa esimerkiksi kahvia tai teetä tai muita kahviotuotteita. Korttimaksu onnistuu.

Poikkeaminen matkan varrella muihin (esim. kahvilat, kaupat) kuin mahdollisiin rasteilla paikallisten yrittäjien pitämiin kojuihin on kielletty.

TOIMITSIJOIDEN TUNNUKSET

Järjestelytoimikunnan jäsenillä, rastipäälliköillä ja tuomarineuvoston jäsenillä on näkyvästi esillä nimikyltit. Nimikyltissä lukee henkilön nimi ja tehtävä. Lisäksi kilpailijoiden edustajalla on yllään kirkkaan oranssi liivi. 

LÄÄKINTÄHUOLTO JA VAKUUTUKSET

Kilpailuvartioilla tulee olla ensiapuvälineitä omaa ensiapua varten. Rasteilta löytyy pikkutapaturmien hoitoon tarvittava perusensiapuvalmius. Kilpailun ensiapuryhmään saa yhteyden rastihenkilöiden välityksellä.

Vartiot kilpailevat omalla vastuullaan. SP:n jäsenet ja partioon tutustujat on vakuutettu SP:n jäsenmaksuun sisältyvällä tapaturma- ja vastuuvakuutuksella. 

KUTSUVIERAAT

Kutsuvieraat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan kilpailua lauantaina 19.5. Kutsuvieraille on toimitettu kutsuvieraskutsu erikseen. Kutsuvieraille on varattu omaa ohjelmaa, joka sisältää mm. info- ja kahvitilaisuuden sekä tutustumisen kilpailurasteille. Tarkempi päiväohjelma selviää kilpailukeskuksessa jaettavasta aikataulusta. Huoltajille ei ole erikseen järjestettyä ohjelmaa.

Huoltajien liikkuminen kilpailumaastossa ilman järjestäjien lupaa on kielletty. Luvaton liikkuminen kilpailumaastossa voi aiheuttaa huoltajaan yhdistettävissä olevien kilpailuvartioiden hylkäämisen.

Kaikenlainen vartioiden avustaminen johtaa kyseisen vartion hylkäämiseen. Kilpailukeskukseen saavuttuaan kutsuvieraiden on ilmoittauduttava kilpailukeskuksen ilmoittautumispisteeseen.

TULOKSET

Lopulliset tulokset julkaistaan kilpailukeskuksessa viimeisen vartion saavuttua maaliin. Palkintojenjako on sunnuntaina 20.5. arvion mukaan klo 16.

Tulosluettelo lähetetään kilpailuvartioille kahden viikon kuluessa kilpailusta sähköpostitse. Tulokset ovat luettavissa myös kilpailun nettisivuilta.

TARKISTUSPYYNNÖT JA VASTALAUSEET

Tarkistuspyyntö esitetään kirjallisesti kilpailijoiden edustajalle. Vastalause esitetään kirjallisesti tuomarineuvoston puheenjohtajalle.

Vastalause kilpailujen järjestelyjä, kilpailijoita tai tehtävien arvostelua vastaan on jätettävä viimeistään puolen tunnin kuluttua siitä, kun valvojan hyväksymät sarjan kaikkien tehtävien tulokset on julkaistu kilpailukeskuksen tulostaululla. Vastalause tarkastettua tulosluetteloa ja arvostelua vastaan on postitettava tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään viikon kuluessa tulosluettelon postileiman päiväyksestä. Vastalausemaksu on 50 % osanottomaksusta ja se tulee maksaa jätettäessä vastalause tuomarineuvoston puheenjohtajalle. Vastalauseen voi esittää vain kilpailuvartio.

VARUSTELUETTELO

PAKOLLISET HENKILÖKOHTAISET VARUSTEET

 • jäsenkortti (pdf-muotoinen riittää, ei maastoon)
 • henkilöllisyystodistus (ei maastoon)
 • puukko
 • ensiside tai vastaava
 • tulitikut
 • kynä
 • partiohuivi
 • kompassi
 • valaisin
 • yöpymisvarusteet
 • juomapullo/-pussi
 • eväät

PAKOLLISET VARTIOKOHTAISET VARUSTEET

 • ensiapupakkaus vartion omaan käyttöön (vähintään 1 leveä sideharsorulla, ideal-side, laastaria ja sidetaitoksia)
 • vartion kilpailunumerot (ohjeet sivulla 10)
 • majoite (yörastilla riukuja käytettävissä) (katso myös suositeltavat varusteet)
 • saha (lauta)
 • kirves
 • kourutaltta 10-12 mm
 • tasataltta 10-12 mm
 • linjapihdit tai muut pihdit, joilla saa katkaistua rautalankaa
 • sakset
 • vasara
 • mitta
 • lehtisaha
 • vintilä tms. 
 • puuporanterä 6 ja 16 mm
 • pyöröraspi/-viila
 • ompeluneula
 • hiekkapaperi
 • 3 kpl nimilappuja vartion nimellä, numerolla ja sarjalla varustettuna kätevyystehtävien merkkaamiseen
 • karttamuovi SiPuVP A4- ja RuHa A3-kokoiselle kartalle
 • spriitussi
 • kello
 • Emit-kilpailukortit (2 kpl SiPuVP, 3 kpl RuHa)
 • retkikeitin, polttoaine, vähintään 1 kattila (vähintään 1,5 l) ja paistinpannu
 • lautanen x 1
 • metallinen haarukka ja lusikka
 • vispilä
 • jätesäkkejä / kuivapusseja pitämään reput kuivina

SARJAKOHTAISET PAKOLLISET VARUSTEET, SiPuVP

 • suorakulma

SUOSITELTAVAT VARUSTEET

 • karttamuovi A4 (SiPuVP x 2, RuHa x 3)
 • majoite/kevytpeite rinkkalauttaan (esim. 3 x 3 m) (vartion halutessa voi olla sama, missä se nukkuu yörastilla, mutta sitä käytetään tehtävässä lauantaina)
 • uimapuku
 • harppi
 • makuualusta x 2 rinkkalauttaa varten
 • paistinlasta
 • toinen kattila/kulho/lautanen

TYÖKALUJEN SUOJAUS

Kilpailu käydään osin kaupungissa. Tämän takia työkalut pitää suojata erityisen hyvin ja asianmukaisesti sekä mahdollisuuksien mukaan kaikki teräaseiksi luokiteltavat työkalut tulee kuljettaa repun sisällä. Rastihenkilöillä on oikeus huomauttaa mahdollisista huonosti suojatuista työkaluista kisaajille.

YÖRASTILLE KULJETETTAVAT TAVARAT

Vartion on mahdollista saada yörastille kuljetettuna tavaroita. Vartion tulee kuitenkin huomioida, että Rinkkalautta-niminen rasti on lauantaina ja sitä ajatellen kannattaa huomioida, mitä tavaroita siihen tarvitsee. 

Yörastille kuljetettavat tavarat tulee toimittaa enintään yhteen jätesäkkiin pakattuna, vartion nimellä ja numerolla varustettuna kilpailukeskuksen ulkopuolelle ennen avajaisiin järjestäytymistä. Yörastille kuljetettavien tavaroiden paikka on merkattu erikseen. Jos tavarat ovat muualla kuin tällä alueella, ei niitä toimiteta yörastille. Yörastin jälkeen vartioilla on mahdollisuus jättää samat tavarat enintään yhdessä jätesäkissä maaliin kuljetettaviksi. Jätesäkki pitää jättää yörastilta poistuessa merkatulle alueelle. Emme vastaa muualle ohjeiden vastaisesti jätetyistä tavaroista.

KENGÄT

Lauantain kilpailusta iso osa käydään asfaltilla edeten. Varaathan siis jalkaasi tähän käyttöön soveltuvat kengät! Päivään mahtuu kuitenkin myös metsämaastoa. 

TEHTÄVÄVINKIT

Kurkkaa kisan muutamat vinkit kisan somekanavista tai nettisivuilta! Kaikki somessa jaetut vinkit jaetaan myös nettisivuille.