Kotkatunturin joulupukkipalvelu

Vuode 2021 palvelun tiedot alla:

Olemme tiettävästi vanhin yhtäjaksoisesti toiminut joulupukkipalvelu koko maassa. Palvelun hinta on tänä vuonna 60 euroa. Toiminnan tuotto käytetään partiopurjehdukseen Näsijärvellä.

Korona

Meillä Kotkatunturilla seurataan viranomaisten suosituksia ja rajoituksia, ja toimitaan niiden mukaisesti. Mikäli voimaan tulee uusia suosituksia tai rajoituksia, jotka vaikuttavat pukkitoimintaan, ilmoitetaan niistä heti asiakkaille.

Joulupukkipalvelun puhelinpäivystys numerossa 050 370 6165:

 • 4.-5.12 klo 10-16
 • 7.-10.12 klo 17-19
 • 11.-12.12 klo 12-15
 • 13.-17.12 klo 17-19
 • 18.-22.12 klo 17-18
 • 23.12 klo 12-14

Päivystysnumero vastaa aatonaattona 23.12. ja aattona 24.12. tilauksia koskeviin kiireellisiin asioihin.

Vieraileeko joulupukki teillä jouluaattona?

Partiolippukunta Tampereen Kotkien Laivueen joulupukit ovat jo pitkään vierailleet jouluaattona tamperelaisissa kodeissa ilahduttamassa lapsia ja aikuisia. Varmista, että joulupukki piipahtaa Tampereen kierroksellaan teidän luonanne. Soita joulupukkipalvelun puhelinpäivystykseen ja sovi vierailusta Joulupukin kanssa.

Vinkkejä soittajalle

Käytössämme on valitettavasti vain yksi puhelin, joten varsinkin päivystyksen auetessa voi esiintyä ruuhkaa. Pyydämme kärsivällisyyttä, pyrimme toimimaan niin nopeasti kuin mahdollista, mutta virheiden välttäminen on kuitenkin etusijalla. Jotta asiointi puhelimessa sujuisi mahdollisimman sutjakkaasti, kannattaa jo valmiiksi selvittää oleelliset tiedot.

Puhelun aluksi päivystäjämme haluaa tietää osoitteen, johon vierailua kaipaatte sekä toiveen vierailuajasta. Oikean listan valitsemista ja osoitteen etsimistä kartalta helpottaa heti aluksi annettu tieto kaupunginosasta.

Kun sopiva vapaa aika on löytynyt kirjataan listoihin osoitteen lisäksi:

 • Nimi (jos mahdollista, niin sellainen joka olisi jossakin asunnon ulkopuolella nähtävissä)
 • Puhelinnumero, josta voimme tarvittaessa tavoittaa tilaajan ennen joulua sekä myös aattopäivänä
 • Haluamanne tiedot paikalla olijoista. Nämä voidaan myös täydentää tilaukseen myöhemmin, jolloin ruuhka-aikana pääsemme nopeammin palvelemaan seuraavaa asiakasta.

Vierailuun valmistautuminen

Aatonaattona käymme paikanpäällä tarkistamassa listoihin merkityt osoitteet. Asunnon numero ja asukkaan nimi on hyvä olla selkeästi näkyvillä, jotta oikean oven löytymisestä saadaan varmuus.

Varsinaisen vierailun sujumista voitte helpottaa muutamalla niksillä:

 • Varmista joulupukin sisäänpääsy. Kerrostaloissa mahdollisten ovikoodien tulee olla joulupukilla tiedossa. Omakotitaloissa on hyvä huolehtia kulkureitin selkeydestä sisäänkäynnille. Hyvä tapa on myös olla itse joulupukkia vastassa (ilman lapsia).
 • Lahjat on hyvä varata ulko-oven läheisyyten helposti saataville. Jos lahjoja on paljon kannattaa kerätä yksi säkki, jossa on ainakin yksi lahja jokaiselle lahjansaajalle. Joulupukki aloittaa mielellään lahjojen jakamisen tästä säkistä. Joulupukki voi myös tuoda säkin itse peremmälle asuntoon. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota säkin painoon.
 • Lahjan saajan nimen pyydämme tekstaamaan selkeästi paketteihin. Joulupukin on helpompi kutsua oikeaa lahjansaajaa nimen avulla kuin vaikkapa tekstistä "äidille", erityisesti jos paikalla on paljon ihmisiä.
 • Voit auttaa Joulupukkia keskustelun luomisessa antamalla meille tietoja lahjansaajista. Erityisesti jos tiedät, että lapset ovat ujoja, kannattaa varautua myös itse auttamaan keskustelun synnyssä. Ujous usein helpottaa muutaman lahjan saamisen jälkeen. Tälläisissa tilanteissa esimerkiksi kuvien ottaminen kannattaa sijoittaa vierailun loppupuolelle.
 • Lemmikkieläimet voivat hermostua Joulupukin nähdessään. Tähän kannattaa varautua jo ennalta esimerkiksi varaamalla huone, johon lemmikit voidaan tarvittaessa sulkea.
 • Mikäli Joulupukki on yli 15 minuuttia myöhässä sovitusta aikataulusta, pyydämme soittamaan välittömästi päivystysnumeroomme 050 370 6165. Toimistomme päivystää koko jouluaaton ja yllätyksien varalle on myös varapukki.

Palveluun liittyvää palautetta voi lähettää joulupukin sähköpostiin joulupukki@tampereenkotkat.fi. Valitettavasti emme kykene käsittelemään tilauksia sähköpostitse.