Aikuisena mukaan

Partio ei ole vain lasten harrastus, vaan voit liittyä partioon minkä ikäisenä tahansa. Et tarvitse mitään ennakkotietoja, pelkkä innostus ja kiinnostus riittää. Toivotamme tervetulleeksi myös Tampereelle muuttavat vaeltajat ja partiosta vuosia tai vuosikymmeniä tauolla olleet. Partiolippukunta Tampereen Kotkat on 1920 perustettu perinteikäs poikapartiolippukunta Tampereen keskustasta. Perinteitä meillä on paljon ja toimintamme laatu tunnetaan laajasti ympäri Suomen.

Keskustasijainnista huolimatta toimintamme pääpaino on luonnossa. Hiihtolomalla on perinteinen talvileiri yhdessä sisarlippukunnan kanssa ja joka kesä kesäleiri. Lippukunnan aktiivinen kilpailukulttuuri, purjehdustoiminta Näsijärvellä, soittokunta ja oma leirisaari tuovat kotkamaiseen partioharrastukseen omat hienot lisämausteensa.

Miten eroamme muista lippukunnista

Lippukuntamme taustayhteisö on YMCA (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys). YMCA ja YWCA järjestävät paljon kotimaista ja kansainvälistä koulutustoimintaa, johon myös lippukuntamme jäsenillä on mahdollisuus osallistua. Vuonna 2018 leireilimme Armeniassa paikallisten partiolaisten kanssa ja vuonna 2019 meillä oli mahdollisuus osallistua kansainväliseen konferenssiin Lontoossa. Avarakatseinen ja suvaitseva taustayhteisömme mahdollistaa sen, että voimme ottaa toiminnassamme sinut huomioon yksilönä. Sinun ei tarvitse olla kristitty suomalainen ruisleivän purija – tule sellaisena kuin olet!

Mitä toiminnassa mukana oleminen tarkoittaa

Lippukunnan pyörittämiseen tarvitaan monenlaisia tekijöitä. Leireillä tarvitaan ruoanlaittajia, viikkotoiminassa tarvitaan vetäjiä ja onpa meillä tarvetta myös varusteiden huoltajille, kahvinkeittäjille, toimittajille ja valokuvaustaitoisillekin! Se tässä harrastuksessa onkin parasta, että partiossa voit tehdä niitä asioita, jotka kiinnostavat ja kaikki apu otetaan kiitollisena vastaan. Koskaan et kuitenkaan jää yksin, joten partiossa on mahdollista astua myös vähän isompiin saappaisiin.

Edut pestissä, eli aktiivisesti toiminnassa mukana oleville

Vaikka voitkin olla Kotkien jäsen ilman pestiäkin, kannustamme kaikkia jäseniämme tulemaan mukaan aktiiviseen toimintaan. Yhdessä tekeminen on kivaa ja me halutaan tutustua just suhun! Tässä vielä vähän lisätietoa siitä mitä kaikkea hupia ja hyötyä pesteissämme olijat saavat:

  • Pääsiäisvaellus joka toinen vuosi sisarlippukuntamme Tampereen Lokkien kanssa.
  • Johtajahuolto
  • Cembalot, eli aktiivisille johtajille järjestetty gaala, joka toinen vuosi yhdessä sisarlippukuntamme Tampereen Lokkien kanssa.
  • Puuttuuko omalta retkeltäsi trangia? Tai teltta? Pestissä olevana johtajana voit lainata varusteitamme.
  • Purjehtiminen lippukuntamme omilla veneillä
  • Mahdollisuus kouluttautua niin purjehduksen, kuin muidenkin taitojen osalta

Kiinnostuitko? Lisätietoja saat Lippukunnajohtaja Joel Kujalalta (etunimi.sukunimi(at)tampereenkotkat.fi)