Lippukunnanjohtaja

Lippukunnanjohtaja vastaa lippukunnan toiminnasta, johtamisesta sekä kehittämisestä yhdessä johtajiston kanssa. Lippukunnanjohtaja toimii johtajiston puheenjohtajana sekä vastaa toiminnastaan lippukunnan syys- ja kevätkokoukselle. Vastuualueisiin kuuluu myös taloudesta ja resursseista vastaaminen. Lippukunnanjohtajan on oltava vähintään 18-vuotias ja partiojohtajaperuskurssin käynyt lippukunnan jäsen. Tehtäviin kuuluu myös toimia Kiljukotkan vastaavana päätoimittajana.

Pestissä pääsee kehittämään lippukuntaa eturivistä niin sisältä kuin ulkoapäin. Pestistä on hyvä jatkaa partiopolkuaan muihin partiopesteihin.

Mitä me odotamme:

 • kiinnostusta tehdä ja kehittää aktiivisesti lippukuntaa yhdessä johtajiston ja muiden johtajien ja lippukuntalaisten kanssa
 • edustaa lippukuntaa ulkopuolelle ja pitää yhteyttä sidosryhmiin
 • innokasta ja sitoutunutta asennetta
 • kykyä jakaa tehtäviä muille sekä toimia esimerkkinä koko lippukunnalle
 • kehittävää otetta

  Mitä me tarjoamme:

 • koulutuksen, perehdytyksen ja tuen pestiin
 • aktiivisen lippukunnan ja johtajiston
 • mahdollisuuden kehittää ja uudistaa lippukuntaa
 • paljon hyödyllistä oppia ja kokemusta

”Lippukunnanjohtajana olen päässyt näkemään ja kokemaan ainutlaatuisia asioita. Pesti on opettanut paljon partiosta ja myös sen ulkopuolelta. Taitoni ovat kehittyneet muun muassa yhdistystoiminnassa, ihmisten ja asioiden johtamisessa, esiintymisessä sekä toimimisessa erilaisten ihmisten kanssa. Pestin kautta olen saanut valtavan verkoston uusia kavereita ja tuttavuuksia. Lippukunnanjohtajan pesti eroaa normaalista viikkotoiminnasta. Joskus on tyhjiä viikkoja ja joskus on ohjelmaa senkin edestä. Ajan käyttö on paljolti itsestä kiinni ja sen voi yhdistää kätevästi vaikkapa opintoihin.

Arki Kotkien lippukunnanjohtajana ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta jälkikäteen voin sanoa sen silti kannattaneen ja lopussa on kiitos seissyt.

Perehdytän uuden lippukunnanjohtajan hyvin ja huolellisesti ja toimin alussa tukena kaikessa mahdollisessa asiassa. Tämä on perintö, jonka sain myös itse kokea uutena lippukunnanjohtajana.”

-Timo Nurmilo, lippukunnanjohtaja

Ilmoittaudu innokkaaksi lippukunnanjohtajaksi lähettämällä sähköpostia pestijohtaja Henri Backmanille etunimi.sukunimi@tampereenkotkat.fi . Lisätietoja Timo Nurmilolta etunimi.sukunimi@tampereenkotkat.fi